Bli värdfamilj och upplev världen i ditt hem!Upplev världen i ditt hem, bli värdfamilj för en av våra studenter! Klicka här »


Bygg på ditt internationella nätverk och lär dig om andra kulturer - i ditt egna hem. Varje år kommer unga utbytesstudenter till Sverige för att lära sig om vår kultur och vårt språk, i retur får de svenska värdfamiljerna nya kontakter och en djupare kunskap om utbytesstudentens kultur.

Att vara värdfamilj för en internationell utbytesstudent är en mycket rolig och givande upplevelse! Studenterna kommer till Sverige för att de är nyfikna och redo för ett spännande äventyr. Många av dem reser utomlands för första gången utan sina föräldrar och de är både spända och förväntansfulla över hur deras utbytesår ska bli. Både utbytesstudenterna och deras föräldrar uppskattar värdfamiljen för att de tar sig tid att göra det möjligt för unga människor att uppleva ett nytt land på ett säkert och tryggt sätt genom vardagslivet tillsammans med en svensk familj.

Hur fungerar det?
  1. Kontakta oss enkelt via vårt formulär och berätta att du är intresserad av att ta emot en utbytesstudent. 
  2. En representant från Explorius kontaktar dig och berättar mer om programmet och studenterna.
  3. Du får ett formulär att fylla i om din familj och era intressen, så att vi kan plocka ut ett urval av studenter som skulle kunna passa i er familj. Det är alltid du/ni som familj som slutligen väljer vilken student ni vill bjuda in till er vardag.
  4. Vi har också några formella krav som måste uppfyllas för att ni ska kunna bli värdfamilj i vårt program bl. a efterfrågar vi utdrag från belastningsregistret för familjemedlemmar över 18 år och bokar in ett hembesök i ert hem. 
  5. Efter att din familj har blivit formellt antagen kan ni börja kommunicera med er nya familjemedlem!
  6. Studenten kommer till er i augusti, november eller januari, beroende på vilket program de har sökt till.
Vad krävs?
  1. Studenten behöver en egen säng och en plats där hon kan ha sina saker. Studenten kan dela rum med en familjemedlem av samma kön som är max 4 år äldre eller yngre än studenten.
  2. Värdfamiljen behöver inte kunna engelska flytande. Desto mer studenten får öva sin svenska, desto bättre kommer de in i vardagen och det nya språket.
  3. Värdfamiljen står för mat och husrum i hemmet, studenten ansvarar för sina personliga kostnader så som skolresor, böcker, fritidsintressen osv. Alla studenter som kommer till Sverige har en giltig försäkring.
  4. Värdfamiljen ska inkludera studenten i sina vardagliga aktiviteter.
Vilka kan vara en värdfamilj?

Alla slags familjer/personer är välkomna och vi söker värdfamilj över hela Sverige! Du behöver inte ha några barn för att kunna vara en värdfamilj, men som värdförälder måste du vara minst 25 år.


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.