Classic High SchoolLivet i Italien inspireras av massor av intressanta, vackra och ofta även högljudda människor. Är du öppen för nya kontakter och dessutom är sport- eller kulturintresserad, kommer du garanterat att ha fullt upp. Fotboll (så klart), basket, volleyboll, simning, tennis, friidrott och massor av andra sporter är bara några av alla de saker du kan prova på i sällskap av dina klasskompisar och din värdfamilj! Det finns även ett mycket rikt kulturliv med massor av chanser att utöva musik, spela teater, måla eller skriva/läsa. Och så mode förstås!

För ungdomar spelar familjelivet stor roll. De lägger mycket tid på sina studier och sporter men går inte så ofta ut på kvällarna. På helgerna gör man en del aktiviteter och träffar sina vänner. Eftersom den italienska skolan inte erbjuder så många fritidsaktiviteter eller sporter, om ens några, är det viktigt att du håller dig aktiv på utsidan av skolan. Det brukar erbjudas alla möjliga typer av aktiviteter och det rekommenderas att du tar del av något av detta, även om du inte är bekant med aktiviteten sedan tidigare.

Många av dina klasskamrater kommer också bli dina vänner
utanför skolan. Dina värdföräldrar kommer vilja veta allt om dina vänner, så var beredd på att berätta vilka de är och vad ni kommer göra och vad ni sedan har gjort. Italienska föräldrar är vanligtvis mer involverade i sina ungdomars liv än föräldrar i Sverige. Detta betyder att du kommer behöva berätta dina planer i god tid för dem. De är nyfikna på dina vänner, så bli inte förvånad om de vill lära känna dina kompisar innan de låter er umgås.

Du kommer förmodligen lära känna några av dina vänner via din värdfamilj.
Genom släktmiddagar och umgängen med familjens släkt och vänner kommer det bli lätt för dig att träffa nya människor, både yngre och äldre.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.